Kirjoitusideoita lapsille

Uskotko, että tähän mennessä ilmestyneet kirjani ovat saaneet alkunsa kirjoitusideasta? Siis jonkun muun keksimästä ihan lyhyestä alkuideasta, joka on saanut minut innostumaan ja kirjoittamaan kokonaisen kirjan!

Kirjoittajien keskuudessa puhutaan tyhjän paperin kammosta. Tyhjän paperin kammo tarkoittaa sitä, että etenkin uuden tarinan aloittaminen voi olla joskus tosi vaikeaa. Tyhjä paperi tuijottaa valkoisena takaisin, eikä kirjoittaja meinaa millään keksiä, miten sitä lähtisi täyttämään.

Kirjoitusideoiden avulla tyhjä paperi ei ole ihan niin tyhjä eikä aloittaminen yhtään niin vaikeaa kuin se saattaa muuten olla. Kirjoitusideoiden avulla rohkea kirjoittaja uskaltautuu myös kokeilemaan ihan uusia juttuja ja saa teksteihinsä ideoita, joita ei muuten olisi ikinä tullut ajatelleeksi.

Kirjoitusideat voivat olla hyvin monenlaisia: lyhyitä mutta sitäkin erikoisempia keskustelunpätkiä, joiden ympärille kirjoittaja saa luoda tarinan, kysymyksiä, jotka saavat mielikuvituksen vireäksi, tai vaikkapa valmiiksi mietittyjä kiinnostavia henkilöhahmoja, jotka ovat omaa kertomusta vailla. Kirjoitusidea saattaa myös olla valikoima kuvia – tai jotakin aivan muuta.

Kirjoittaminen on kiva harrastus. Siksi olen julkaissut kotisivullani lapsille sopivia kirjoitusideoita.

P.s. Kirjoitusideoiden hienous piilee siinä, että ne johtavat jokaisen kirjoittajan ihan erilaisten tarinoiden poluille. Vai mitä mieltä olet? Millaiset tekstit sinä kirjoittaisit näistä kirjoitusideoista, joiden perusteella minä kirjoitin kaksi kirjaa? Sain molemmat kirjoitusideat osallistuessani kirjoituskursseille.

Hän oli koko elämänsä odottanut, että hänet siepattaisiin.-4

Passion Project-4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: